'Οδυσσεβάχ' της Ξ. Καλογεροπούλου, 1994
- Αξίζει να πούμε

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ σε μία προσπάθεια διατήρησης και προώθησης του Πολιτισμού της Κεφαλονιάς, προχωρά στην ψηφιοποίηση και ανάρτηση του αρχειακού της υλικού.

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ συνεχίζει το θεατρικό της ταξίδι με ένα έργο από το 1994, τον “Οδυσσεβάχ“, το πρώτο πολυμεταφρασμένο, ιστορικό πλέον, θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Οι μικροί ηθοποιοί – αφηγητές αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να μας διηγηθούν τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές.

Τη σκηνοθεσία και γενική επιμέλεια του έργου υπογράφει ο Πάνος Βαρδάκος.

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Κατασκευή Κουστουμιών: Μαρία Ντεροζάριο
Ράψιμο Κουστουμιών: Αλίκη Ντεροζάριο
Κατασκευή Σκηνικών: Γρηγόρης Μαυρογιάννης, Κοσμάς Κρούσος
Περούκες – Μάσκες: Μαρία Ντεροζάριο
Φροντιστήριο: Βασιλική Ποταμιάνου, Νίκη Χάλδα
Στίχοι τραγουδιών: Ξ. Καλογεροπούλου – Δ. Σαββόπουλος, στον ‘Γητευτή των θαλασσών’ Κ. Χαριτάτος

Πρωταγωνιτούν: Μέλπω Αλεξανδροπούλου, Άννα Γαΐτανίδου, Αφροδίτη Λευκαδίτη, Αντωνία Φόρτε, Γρηγόρης Πανταζόπουλος, Μάκης Ζαπάντης, Γιώργος Γαΐτανίδης, Γεωργία Καβαλιεράτου, Σοφία Τουλιάτου, Μυρτώ Χιόνη, Αντωνιάννα Σταματελάτου

Φωτογραφίες