Κινηματογραφικός Γύρος Ιταλίας - Η γενιά 1000 ευρώ
Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»
-

Συνεχίζεται την Κυριακή (11/11, 8.30 μ.μ.) στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο «Κινηματογραφικός Γύρος της Ιταλίας» από τη ΚΕΔΗΚΕ.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά, με δεύτερη ταινία «Η γενιά 1000 ευρώ». Είσοδος ελεύθερη.

Για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο, το ετήσιο αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά εμπίπτει στις δραστηριότητες του Διχτύου Ελληνο-ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας το οποίο, με την βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, φέρνει στην Ελλάδα τέσσερεις ακυκλοφόρητες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι ταινίες, που επιλέχθηκαν από την πρόσφατη παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου, σκοπεύουν να αποτελέσουν μια συμβολική διαδρομή στην ιταλική χερσόνησο.

Από το Βορρά έως το Νότο της Ιταλίας, το αφιέρωμα πραγματοποιεί ένα ιδανικό ταξίδι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο, επειδή κάθε ταινία παρουσιάζει ορισμένες περιοχές της Ιταλίας περιγράφοντας και υπογραμμίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Μια διαδρομή που εκτείνεται από την εποχή της ενοποίησης της Ιταλίας μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο και τα σύγχρονα προβλήματα της οικονομικής ανασφάλειας και της ενσωμάτωσης, αντιμετωπίζοντας ανθρωποκεντρικά και κοινωνικά θέματα με την ελαφρότητα της κωμωδίας.

Πληροφορίες
Ημερομήνια:
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
Ώρα:
20:30
Τοποθεσία:
Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»
E-mail:
argostolitheatre@ yahoo.gr
Επικοινωνία:
2671025600
Είσοδος:
Είσοδος Ελεύθερη
Τοποθεσία
Φωτογραφίες