Χορωδιακά Τμήματα για παιδιά & ενήλικες
-

Τα Χορωδιακά Τμήματα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. αποτελούνται:

Από την Μικτή Χορωδία που ξεκίνησε ως Γυναικείο μουσικό σχήμα το 1994. Συμμετείχε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά, στην Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο και σε δυο περιοδείες στην Ιταλία. Από το 2005 και με την προσθήκη ανδρικών φωνών, διαμορφώθηκε σε Μικτή Χορωδία.

Το δεύτερο Χορωδιακό τμήμα είναι  η Γυναικεία Χορωδία Δωματίου. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2003 και έχει βραβευθεί με  πρώτο Βραβείο- Χρυσό μετάλλιο και ειδικό χρυσό μετάλλιο από την UNESCO, στον 14° Πανελλήνιο διαγωνισμό Χορωδιών (Αθήνα, Απρίλιος 2004). Έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις στην Κεφαλλονιά αλλά και στο εξωτερικό.

Τις χορωδίες διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος κ. Άγγελος Μουρελάτος.

Χορωδιακά Τμήματα Παλικής  «Τζώρτζης Δελλαπόρτας»

Αποτελούνται: Από το Ανδρικό σχήμα της Χορωδίας που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 καλύπτει το παραδοσιακό τραγούδι της Κεφαλλονιάς και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός του νομού μας.

Και την  Μικτή Χορωδία που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2004 με σκοπό την ένταξη της γυναικείας φωνής στη χορωδία, καθώς και τη διεύρυνση του ρεπερτορίου της σε όλα τα είδη της χορωδιακής μουσικής.

Τις χορωδίες διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος κ. Σπύρος Θεοτοκάτος.

Χορωδιακά Τμήματα Λειβαθούς που είναι η Μικτή Χορωδία και μαντολινάτα από το 1992 και καλύπτει όλα τα είδη της παραδοσιακής επτανησιακής μουσικής, με σκοπό να κρατήσει ζωντανή και οικεία τη μουσική μας παράδοση στο σήμερα.                   

Μέλη της χορωδίας αποτελούν το ανδρικό εκκλησιαστικό τμήμα από το 2000.  Τις χορωδίες διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος κ. Βασίλης Καλογηράς.

Μουσικό Χορωδιακό Εργαστήρι Λειβαθούς

Σκοπός του Μουσικού Χορωδιακού Εργαστηρίου είναι να προσφέρει στους μαθητές τις γνώσεις εκείνες που χρειάζονται για να μπορέσουν αργότερα να στελεχώσουν επάξια τα αυριανά οργανοφωνητικά μουσικά σύνολα του τόπου μας (Χορωδίες – Ορχήστρες). Επίσης μέσα από την μουσική πράξη οι μαθητές μας θα έλθουν σε επαφή και θα γνωρίσουν την μουσική μας παράδοση, που με το δικό τους δημιουργικό τρόπο θα την συνεχίσουν και θα την εμπλουτίσουν. Η φοίτηση στο τμήμα είναι δωρεάν & αφορά μαθητές από την Γ΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο κ. Βασίλης Καλογηράς.

Πληροφορίες
Τοποθεσία