Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης»
-

 

Η Φιλαρμονική Σάμης ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 απ’ τον τότε Δήμαρχο Σάμης Γερ. Αρτελάρη και για μιά δεκαετία αποτέλεσε άξιο εκπρόσωπο του Δήμου Σάμης εντός και εκτός Κεφαλλονιάς συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές-κοινωνικές-θρησκευτικές εκδηλώσεις που χρειαζόταν. Το 2006 ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Σάμης μετονομάζεται σε φιλαρμονική «Θέμος Αμούργης»  προς τιμή του Καραβομυλιώτη βαρυτόνου  Θέμου Αμούργη (1886-1970) που διέπρεψε στο εξωτερικό κυρίως.

Απ’ το 2011 στον ενιαίο πλέον δήμο , η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης» αποτελεί τμήμα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. της κοινωφελούς επιχείρησης  του Δήμου Κεφαλονιάς.

Σήμερα η μπάντα αποτελείται από 35 περίπου μουσικούς κυρίως μαθητές αλλά και ενήλικες και συνεχώς εκπαιδεύονται νέοι μουσικοί  που στελεχώνουν κι αυτοί όταν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση την μπάντα. Στόχος όλων, είναι οι νέοι να αγαπήσουν την καλή μουσική και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ορχήστρας, έτσι ώστε να γίνουν οι συνεχιστές της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης.

Δημιουργός και διευθυντής της φιλαρμονικής απ’ την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα είναι ο Αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος.

Τα μαθήματα και οι πρόβες πραγματοποιούνται  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  στον Καραβόμυλο (πρώην δημ.σχολείο).

Πληροφορίες
Τοποθεσία
Φωτογραφίες