Τμήματα Φιλαρμονικής
-

Τα Τμήματα Φιλαρμονικής δέχονται ενδιαφερόμενους από την ηλικία των 9 ετών και η φοίτηση σε αυτά είναι δωρεάν.

Φιλαρμονική Αργοστολίου  «Διονύσης Λαυράγκας»                                                        

Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να δώσει μια διαφορετική πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και παράλληλα να προσφέρει στους νέους του δήμου την ευκαιρία να αγαπήσουν την μουσική, μέσα από τη σωστή δωρεάν μουσική εκπαίδευση.

Από την ίδρυση της έως και σήμερα η Φιλαρμονική λαμβάνει μέρος σε  εθνικές και θρησκευτικές εορτές και  στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Τα μαθήματα και οι πρόβες πραγματοποιούνται  στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος». Την διδασκαλία και την διεύθυνση της Φιλαρμονικής έχει αναλάβει από το 2005 ο αρχιμουσικός Βασίλης Περλικίδης.

Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης»                                                              

Η Φιλαρμονική Σάμης ιδρύθηκε το 1999,  και έκτοτε η παρουσία της υπήρξε έντονη στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σάμης.

Τα μαθήματα και οι πρόβες πραγματοποιούνται  στον Καραβόμυλο (πρώην δημ. σχολείο) και στο Πολύκεντρο Πυλάρου  για μαθητές από την Πύλαρο και την Έρισσο.  Τη διδασκαλία και την διεύθυνση της Φιλαρμονικής έχει αναλάβει από το 2000 ο αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος.

 

Φιλαρμονική Σχολή Λειβαθούς  «Χαρίλαος  Χωραφάς»

Η Φιλαρμονική Σχολή Λειβαθούς  ιδρύθηκε  το 1991, στην κοινότητα Μεταξάτων. Παρουσιάζεται σε κάθε πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση της Λειβαθούς καθώς και σε όλη την Κεφαλονιά, ενώ έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο της Φιλαρμονικής στα Κουρκουμελάτα, την διδασκαλία και την διεύθυνση της Φιλαρμονικής έχει αναλάβει από το 1996  ο αρχιμουσικός Γρηγόρης Βαγγελάτος .

Πληροφορίες
Τοποθεσία