ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αργοστόλι 4 / 9 /2015

Το τμήμα κλασσικού και σύγχρονου χορού της ΚΕΔΗΚΕ λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Απρίλιο του 1992 έχοντας στο ιστορικό του πολλές παραστάσεις αλλά και επιτυχίες σε εξετάσεις ανώτερου επιπέδου. Στο τμήμα φοιτά κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που διαμένουν τόσο στο Αργοστόλι όσο και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και λειτουργεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης».

Αυτή τη σχολική χρονιά 2015-2016 θα λειτουργήσει Νέο τμήμα κλασσικού χορού της ΚΕΔΗΚΕ στα Μεταξάτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

Στο τμήμα κλασσικού χορού διδάσκεται το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου (RAD).Η διδακτέα ύλη διδάσκεται σε ογδόντα περίπου χώρες του κόσμου θέτοντας υψηλές προδιαγραφές παιδείας χορού. Η υπεύθυνη διδασκαλίας του τμήματος κ. Χριστίνα Μαρούλη είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού «Άννα Πέτροβα» τριετούς φοίτησης και εγκεκριμένη δασκάλα της RAD με δικαίωμα να εξετάζονται οι μαθητές της από τον οργανισμό αυτό.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΕΩΝ – ΑΡΓΙΕΣ

Τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους για τις πρώτες τάξεις και ανάλογα με το επίπεδό τους αργότερα. Το τμήμα χορού λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού και ακολουθεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου διοργανώνονται εξετάσεις ύστερα από την επιλογή που έχει κάνει η υπεύθυνη του τμήματος για την συμμετοχή ή μη ορισμένων παιδιών σε αυτές.

Αφού συνεργασθούν η RAD Μεγάλης Βρεττανίας με το Βρεττανικό Συμβούλιο στην Αθήνα η απεσταλμένη εξετάστρια θα κρίνει την ημέρα των εξετάσεων τα παιδιά και θα αποδοθούν τα ενδεικτικά σε αυτά που έχουν πετύχει.

Η στολή των παιδιών όλων των τάξεων είναι καθορισμένη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου και τηρείται σε όλες τις χώρες όπου διδάσκεται το σύστημα αυτό.

Κάποιες σχολικές χρονιές το τμήμα ασχολείται με την προετοιμασία για την ετήσια παράσταση. Για φέτος τον Μάιο του 2016 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παράσταση στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από όλα τα τμήματα της ΚΕΔΗΚΕ όπου διδάσκεται κλασσικό μπαλλέτο στην Κεφαλονιά.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στις αρχές Οκτωβρίου 2015.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Τα αγόρια φοιτούν στο τμήμα δωρεάν μετά από δοκιμασία ενός μήνα.

Η καταβολή των διδάκτρων (25€), είναι μηνιαία και γίνεται τις πρώτες πέντε ημέρες κάθε μήνα στο δημοτικό θέατρο.

Καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς για το ποσοστό έκπτωσης που αναλογεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΚΕΔΗΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» και στο τηλέφωνο 2671025600.

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης